Skip Ribbon Commands
Skip to main content
CIBMTR

CRP/DM Conferences

Sharing knowledge. Sharing Hope.
Skip Navigation LinksHome   |   Meetings   |   Materials and Archive   |   CRP/DM Conferences
  • Print
  • Share

2021 Clinical Research Professionals / Data Management

The Clinical Research Professionals/Data Management Conference provides training and educational opportunities to data management staff responsible for completing and submitting recipient data to the CIBMTR.

Meeting topics for the 2021 conference may be reviewed below. For earlier meetings' materials, please click on the appropriate year from Related Links.
 
This is a provisional agenda and is subject to change; please check back periodically.

CIBMTR Leadership

Walk-In Slides

Updates for Day 2


All presentation and Q&A recordings are now available on the CIBMTR Portal under the Training and eLearning tile. 


Date
​Session Length
Topic Title(s)
Presenter(s)
​Recordings Available

February 1 - Monday​

10-10:45 a.m.
​45 mins
The Year in Review - Or, What Your Data Makes Possible

Bronwen E. Shaw, MD, PhD


10:45 a.m.-12 p.m.
75 mins
Cell Therapy
Tiffany Hunt; Jaime Santi; Marcelo Pasquini, MD, MS

​12-12:20 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:20-1:20 p.m.
​60 mins
Hot Topics COVID
​Marcie Riches, MD, MS; Jenni Bloomquist; Kavita Bhavsar
​1:20-2 p.m.
​40 mins
​HCT Product & Infusion Sessions
-Presentation 1
-Presentation 2
​Janet Brunner-Grady, PA-C; Katelin Jackson

February 2 - Tuesday​

10-11:30 a.m.
90 mins
Audit Update
​Mandi Proue; Ariana Hendrickson

​11:30 a.m.-12:30 p.m.
​60 mins
​Consent and You - What it All Means
​Deb Mattila; Ally Draxler; Justin Tucker; Michael Tierney; Kathleen Kane
​12:30-12:50 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:50-1:35 p.m.
45 mins
​Form Revision
​Stephanie Meyers
​1:35-2:05 p.m.
​30 mins
​HLA Barriers in Mismatched Unrelated Donor Transplants
​Steve Spellman, MBS


February 3 - Wednesday​

​10-10:45 a.m.
​45 mins
Conditioning Intensity
​Saurabh Chhabra, MD, MS
​10:45-11:45 a.m.
​60 mins
​Chronic GVHD
​Stephanie Lee, MD, MPH
​11:45 a.m.-12:05 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:05-12:35 p.m.
​30 mins
​Overview of New CPI Standards
​Eileen Tuschl, DNP, RN, ACNS-BC, APNP; William Affield; Jenni Bloomquist

​12:35-1:35 p.m.
​60 mins
Multiple Myeloma
​Janet Brunner-Grady, PA-C

February 4 - Thursday​

​10-10:45 a.m.
​45 mins
​Immune Deficiencies
​Christopher Dvorak, MD
​10:45-11:45 a.m.
​60 mins
CIBMTR Center Support Updates and Frequently Asked Questions by Centers
​Eileen Tuschl, DNP, RN, ACNS-BC, APNP; Angela Hauck
​11:45 a.m.-12:05 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:05-12:35 p.m.
​30 mins
​Data Transformation
​Kristina Bloomquist
​12:35-1:30 p.m.
​60 mins
​Oral Abstract Presentations
​Moderator: Janet Brunner-Grady, PA-C
​12:35-12:55 p.m.
​20 mins
​Building a Data Management Training Program for Initial Hiring, Onboarding, and Ongoing Competency
​Claudette Edwards
​12:55-1:15 p.m.
​20 mins
Leveraging Lean Management Systems (LMS) to Transform a Blood and Marrow Transplant Data Management Program
​Madhu Ragupathi
​1:15-1:35 p.m.
​20 mins
Use of a Business Intelligence Tool for Multicentric Analysis in Hematopoietic Stem Cell Transplantation in Brazil with Data Extracted from the Data Back to Center - CIBMTR
​Anderson Simione
​1:35-1:40 p.m.
​5 mins
​Presentation of Abstract Award
​Moderator: Janet Brunner-Grady, PA-C

​February 15 - Monday

Only register for the ‘New Data Manager Onboarding’ if you have 6 months or less experience at your center. A charge of $125 will be added to your total registration fee. Note that copies of the slides will only be available to the Data Managers that attended the training sessions.

​10-11:30 a.m.
90 mins
​Resources for Data Managers

​​Eileen Tuschl, DNP, RN, ACNS-BC, APNP


​11:30 a.m.-12 p.m.
​30 mins
​CIBMTR Overview
​Bronwen E. Shaw, MD, PhD
​12-12:20 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:20-2 p.m.
​100 mins
​Intro to Clinical Data Validation: Part 1
​Mandi Proue; Kelli Cook

​​February 16 - Tuesday

​10-11:40 a.m.
​100 mins
​Intro to Clinical Data Validation: Part 2
​Mandi Proue; Kelli Cook
​11:30-11:50 a.m.
​20 mins
​BREAK
​11:50 a.m.-1:50 p.m.
​120 mins
​Forms Journey: Part 1
​Matt Klein; Ally Draxler; Amy Prentice; Amalia Hantke; Liz Bolton; Christine Olson; Kerri Lissick

​February 17 - Wednesday​ ​ ​

​10 a.m.-12:15 p.m.
​135 mins
​Forms Journey: Part 2

​Matt Klein; Ally Draxler; Amy Prentice; Amalia Hantke; Liz Bolton; Christine Olson; Kerri Lissick

​12:15-12:35 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:35-2:05 p.m.
​90 mins
​Cell Therapy
​Tiffany Hunt, Jaime Santi

February 18 - Thursday

​10 a.m.-12 p.m.
​120 minutes
​Intro to CIBMTR Portal
​Tad Degen
​12-12:20 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:20-1:35 p.m.
​75 mins
​CPI and CTA

​Christine Turner; ​​Eileen Tuschl, DNP, RN, ACNS-BC, APNP



February 19 - Friday

​10-11 a.m.
​60 mins
​CVDR, TCSA Queries
​Jenni Bloomquist
​11-11:45 a.m.
​45 mins
​Corporate Studies
​Andrea Pope; Kavita Bhavsar; Tiffany Hunt
​11:45 a.m.-12:05 p.m.
​20 mins
​BREAK
​12:05-1:35 p.m.
​90 mins
​Intro to Audit Process
​Mandi Proue; Kelli Cook; Jenni Bloomquist

 









Last Updated: 5/11/2021 12:26 PM
CIBMTR