Skip Ribbon Commands
Skip to main content
CIBMTR

CRP/DM Conferences

Sharing knowledge. Sharing Hope.
Skip Navigation LinksHome   |   Meetings   |   Materials and Archive   |   CRP/DM Conferences
  • Print
  • Share

2020 Clinical Research Professionals / Data Management

The Clinical Research Professionals/Data Management Conference provides training and educational opportunities to data management staff responsible for completing and submitting recipient data to the CIBMTR.

Meeting topics for the 2020 conference may be reviewed below. For earlier meetings' materials, please click on the appropriate year from Related Links.
 
This is a provisional agenda and is subject to change; please check back periodically.

2020 Walk-In Slides

Date
​Session Length
Topic Title(s)
Presenter(s)
​Recordings Available

February 18 - Tuesday ​

7:30-8:15 a.m.
​45 mins
​BREAKFAST

8:15-8:30 a.m.
​15 mins
Welcome Session

Mentor's Update

​Sharon Meiers, Leigh Ann Laczkowski, Denise Bellman

MP4

MP4
8:30-9:15 a.m.
45 mins​

The Year in Review - Or, What Your Data Makes Possible
​Bronwen E. Shaw, MD, PhD
MP4
9:15-10:00 a.m.
​45 mins
Cytogenetics-
Brunner-Grady

Cytogenetics - Weisdorf
​Dan Weisdorf, MD, Janet Brunner-Grady, PA-C
MP4

MP4
10:00-10:30 a.m.
30 mins​BREAK


10:30-11:15 a.m.
45 mins​Sickle Cell Disease
Mary Eapen, MBBS, MS
​MP4
11:15-11:45 a.m.
30 mins​Data Transformation
Kristina Bloomquist
MP4
​11:45 a.m.-12:30 p.m.
45 mins
LUNCH


12:30-2:00 p.m.
​105 mins
Acute GVHD
Stephanie Lee, MD, MPH
MP4

2:00-2:30 p.m.
​15 mins
BREAK

2:30-3:30 p.m.
​60 mins
Oral Abstract Presentations

Moderator: Janet Brunner-Grady, PA-C


2:30-2:50 p.m.

​20 mins

A Diamond in the Rough! 

​Nicolette Minas, Kathleen Ruehle

MP4

2:50-3:10 p.m.

​20 mins

​Strategies to Increase the Number of Centers Reporting Data to the Center for International Blood and Marrow Transplant Research CIBMTR

​Heliz Regina A Neves, Cinthya Correa da Silva

MP4

3:10-3:30 p.m.

​20 mins

Rebuilding a Data Management Team to Improve Program Efficiency and Clinical Compliance

​Kayla Woodring
MP4
3:30-3:35 p.m.
​5 mins
​Presentation of Abstract Award
Moderator: ​Janet Brunner-Grady, PA-C
3:35-4:30 p.m.
​55 mins
​Multiple Myeloma

Plasma Cell Neoplasms
​Anita D'Souza, MD, Janet Brunner-Grady, PA-C
MP4

MP4
4:30-5:30 p.m.
​60 mins

​Behind the Scenes, Ahead of the Curve: Collaboration for the Future

Eileen Tuschl; Angela Hauck; Bronwen E. Shaw, MD, PhD; Mary M. Horowitz, MD, MS

​5:30-7:00 p.m.
​90 mins
RECEPTION (Palms Canary 3-4, Foyer)

​Breakout Session: Pediatrics
​3:35-4:30 p.m.
​55 mins
Fanconi AnemiaFarid Boulad, MD
MP4

February 19 - Wednesday ​

7:00-8:00 a.m.
​60 mins
BREAKFAST

​8:00-8:15 a.m.
​15 mins
​Welcome Session
​Sharon Meiers, Leigh Ann Laczkowski
8:15-9:45 a.m.
​90 mins
The Rollercoaster of Data Quality
​Mandi Proue, Deb Christianson, Jenni Bloomquist
MP4
9:45-10:00 a.m.​15 mins
BREAK

​10:00-10:30 a.m.
​30 mins
ePRO Update
​Deborah Mattila
MP4
10:30 a.m.-11:30 a.m.
​60 mins
Cellular Therapy
​Tiffany Hunt; Jamie Santi; Marcelo Pasquini, MD, MS

11:30 a.m.-12:00 p.m.
30 mins​Customer Service Center / ServiceNow
​Eileen Tuschl, 
Angela Hauck

12:00-1:00 p.m.
​60 mins
LUNCH

1:00-2:00 p.m.
​60 mins

Forms Revision

Stephanie Meyers

MP4
2:00-2:30 p.m.
​30 mins
MDS / MPN
Coleman Lindsley
2:30-3:00 p.m.
​30 mins
F2400 Donor Section / Form GRID
Jenni Bloomquist
MP4
​3:00-3:15 p.m.
​15 mins
​BREAK

​3:15-4:15 p.m.
​60 mins
Lymphoma
Parameswaran Hari, MD, MRCP
MP4
Breakout Sessions: Pediatrics
3:00-3:15 p.m.
​15 mins
​AT BREAK TRANSITION TO ROOM TBD
​3:15-4:15 p.m.
​60 mins
SCIDS: Diagnosis & Therapeutic Intervention Past, Present, Future
​Neena Kapoor, MD
MP4
​4:15-5:15 p.m.
​60 mins
​Diagnosis & Management of Neuroblastoma
​Gregory Yanik, MD
​MP4

​February 20 - Thursday

Only register for the ‘New Data Manager Onboarding’ if you have 6 months or less experience at your center. A charge of $175 will be added to your total registration fee. Also it is required to bring a laptop or tablet to use at the training sessions. Note that copies of the slides will only be available to the Data Managers that attended the training sessions.

​8:00-8:15 a.m.
​15 mins
​Welcome
​Leigh Ann Laczkowski, Kelli Cook
​8:15-8:30 a.m.
​15 mins
​CIBMTR Overview
​Mary M. Horowitz, MD, MS

8:30-9:30 a.m.
​60 mins
Resources for Data Managers
​Leigh Ann Laczkowski, Eileen Tuschl, Angela Hauck, Kelli Cook
​9:30-10:30 a.m.
​60 mins
​Introduction to CIBMTR IT
​Thomas Degen
10:30-10:45 a.m.
​15 mins
​BREAK
​10:45 a.m.-12:15 p.m.
90 mins
​Forms Journey
Leigh Ann Laczkowski, Matthew Klein, Kelli Cook
12:15-1:15 p.m.
​60 mins

​LUNCH



​1:15-2:15 p.m.
​60 mins
CPI Forms Due Report
Leigh Ann Laczkowski, Christine Turner, Kelli Cook

​2:15-3:15 p.m.
​60 mins
CVDR, TCSA Queries
Jenni Bloomquist
3:15-3:30 p.m.
​15 mins
BREAK


3:30-5:00 p.m.
90 mins
An Intro to Clinical Data Validation: A Guide to the Audit Process
​Mandi Proue

 






Last Updated: 3/25/2020 4:15 PM
CIBMTR